JOPO

Joustava perusopetus (JOPO)

JOPO-opetus sopii erityisesti niille oppilaille, joiden opintomenestys ei ole vastannut tavoitteita tai oppilaan todellista osaamista. JOPO-luokan oppilaat noudattavat perusopetuksen opetussuunnitelmaa ja saavat samanlaisen päättötodistuksen kuin muutkin yhdeksäsluokkalaiset. Tavoitteena on keskiarvon nostaminen ja peruskoulun päättötodistuksen saavuttaminen, sekä jatko-opinnoissa menestyminen.

Jopo-luokat toimivat Takahuhdin, Etelä-Hervannan, Hatanpään ja Tesoman kouluilla. Jokaiselle JOPO-luokalle valitaan vuosittain kaksitoista 9. luokan oppilasta. Luokan toiminnasta vastaavat JOPO-opettaja ja nuoriso-ohjaaja. Takahuhdissa on toiminut Jopo-luokka syksystä 2012 lähtien.

JOPO-luokan opiskelussa hyödynnetään toiminnallisia ja työpainotteisia menetelmiä. Oppilaat tekevät lukuvuoden aikana useita työpaikkaopiskelujaksoja (yhteensä 30 päivää) ja tutustuvat Pirkanmaan alueen ammatillisiin oppilaitoksiin. Lisäksi tehdään opintoretkiä ja leirikoulumatkoja sekä hyödynnetään erilaisia asiantuntijavierailuja.

JOPO-haku lukuvuodelle 2018-2019

JOPO-opiskelusta kiinnostuneille ja heidän huoltajilleen järjestetään infotilaisuus 14.3.2018 klo 18 Takahuhdin koulussa.

JOPO-luokalle haetaan ensisijaisesti sähköisellä hakulomakkeella.  Hakuaika on 19.3.-8.4.2018. Jos sähköisen lomakkeen käyttö ei ole mahdollista, voi täyttää paperisen hakulomakkeen ja palauttaa omalle nykyiselle koululle 8.4. mennessä.

Kaikki hakijat haastatellaan viikkojen 16-18 aikana.

Hakijat saavat tiedon valinnoista sähköisesti 11.5.

Valitun on otettava JOPO-paikka vastaan 17.5. mennessä.

Lisätietoja ja hakulomakkeet Toponetistä täältä.

JOPO-opettaja Satu Herrala p. 040-8004351

satu.e.herrala(at)tampere.fi