JOPO

Joustava perusopetus (JOPO)

JOPO-opetus sopii erityisesti niille oppilaille, joiden opintomenestys ei ole vastannut tavoitteita tai oppilaan todellista osaamista. JOPO-luokan oppilaat noudattavat perusopetuksen opetussuunnitelmaa ja saavat samanlaisen päättötodistuksen kuin muutkin yhdeksäsluokkalaiset. Tavoitteena on keskiarvon nostaminen ja peruskoulun päättötodistuksen saavuttaminen, sekä jatko-opinnoissa menestyminen.

Jopo-luokat toimivat Takahuhdin, Etelä-Hervannan, Hatanpään ja Tesoman kouluilla. Jokaiselle JOPO-luokalle valitaan vuosittain kaksitoista 9. luokan oppilasta. Luokan toiminnasta vastaavat JOPO-opettaja ja nuoriso-ohjaaja. Takahuhdissa on toiminut Jopo-luokka syksystä 2012 lähtien.

JOPO-luokan opiskelussa hyödynnetään toiminnallisia ja työpainotteisia menetelmiä. Oppilaat tekevät lukuvuoden aikana useita työpaikkaopiskelujaksoja (yhteensä 30 päivää) ja tutustuvat Pirkanmaan alueen ammatillisiin oppilaitoksiin. Lisäksi tehdään opintoretkiä ja leirikoulumatkoja sekä hyödynnetään erilaisia asiantuntijavierailuja.

JOPO-haku lukuvuodelle 2017-2018

JOPO-opiskelusta kiinnostuneille ja heidän huoltajilleen järjestetään infotilaisuus 30.3.2017 klo 18 kaikilla neljällä JOPO-koululla. Tilaisuuteen voi osallistua millä tahansa koululla.

JOPO-luokalle haetaan ensisijaisesti sähköisellä hakulomakkeella. Hakuaika on 20.3.-9.4.2017. Jos sähköisen lomakkeen käyttö ei ole mahdollista, voi täyttää paperisen hakulomakkeen ja palauttaa omalle nykyiselle koululle 9.4. mennessä.

Kaikki hakijat haastatellaan viikkojen 16-18 aikana.

Hakijat saavat kirjeen valinnoista 12.5. mennessä.

Valitun on otettava JOPO-paikka vastaan 19.5. mennessä.

Lisätietoja ja hakulomakkeet Toponetistä täältä.

JOPO-opettaja Satu Herrala p. 040-8004351

satu.e.herrala(at)tampere.fi